candid Stoica

candid Stoica

sâmbătă, 21 mai 2011

Ravagiile Ceaușismului

"Blonda, chiorul si piticul", la Palatul Cotroceni


Presedintele a invitat trupa de artisti sa joace aceasta piesa pe scena salii de spectacole a Palatului dupa ce fusese interzisa la Sala Dalles din Capitala. "In Romania
, libertatea de exprimare este totala", a afirmat purtatorul de cuvint al Administratiei Prezidentiale.
Presedintele Traian Basescu a invitat trupa de artisti sa joace piesa "Blonda, chiorul si piticul" la sala de spectacole a Palatului Cotroceni, la o data care urmeaza sa fie stabilita de comun acord, seful statului urmind sa fie prezent in sala, alaturi de sotia sa, Maria
Basescu. "In Romania, libertatea de exprimare este totala", a declarat purtatorul de cuvint al sefului statului, consilierul prezidential Valeriu Turcan.
Piesa a fost interzisa de pe scena Salii Dalles din Capitala, dupa premiera de pe 14 mai. Lupu a declarat pentru Mediafax ca Iustina Cornel, directoarea institutiei, a venit la el in seara premierei si i-a spus: "Schimbati titlul si vedeti ce faceti ca sa mai jucati". El a adaugat ca directoarea institutiei i-ar fi spus: "Ce mi-ati facut cu titlul asta? Ca seamana ala cu ala, ala cu ala".
La rindul sau, Iustina Cornel a declarat ca vulgaritatea este motivul pentru care a interzis piesa si ca daca motivul ar fi fost titlul sau asemanarea, nu ar fi lasat afisele timp de doua saptamini. "Este o inducere in eroare din partea domnului regizor. Fiind institutie de cultura, nu puteam accepta vulgaritatea scenelor din piesa, eu nu am nici o legatura cu politica", a declarat Cornel. Mai mult, aceasta l-a acuzat pe Lupu ca a vrut sa isi faca publicitate si ca minte cind spune ca i-a cenzurat piesa.
Lupu sustine insa ca nu e nimic adevarat si ca nu a avut nici o problema cu doamna directoare pina in seara premierei, cind i-a spus sa schimbe titlul si un personaj, pentru ca "prea seamana".
Despre titlul piesei, Stefanis Lupu a spus ca acesta este simbolic si "inseamna puterea". "In tara in care traim noi, sintem si blonzi si chiori si pitici", a explicat el, precizind ca nu speculeaza defectele fizice in spectacolele sale.(Din Ziarul Iașul de Azi)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu