candid Stoica

candid Stoica

vineri, 31 martie 2017

Premierul Sorin Grindeanu  demonstrează că, până la urmă, nici nu contează partidul din care vii, ci prioritare sunt liniștea și pacea tuturor politicienilor plătiți regește de la bugetul statului. Mădălin Voicu, cel care a ratat fotoliul de deputat, a fost înscăunat secretar de stat la Ministerul Culturii. Nici fostul ministru al Apărării în guvernul Ponta II, Mircea Dușa, n-a mai revenit la Parlament, dar s-a căpătuit și el cu un post de secretar de stat în ministerul pe care l-a condus între 21 decembrie 2012 și17 noiembrie 2015. Dar nu numai pesediștii șomeri au primit funcții bune, ci și foștii PDL-iști. Rămași fără posturi bine remunerate 
Și PDL-iștii au fost răsplătiți cu sinecuri
Unul dintre PDL-iștii care au tras lozul câștigător din mâna lui Dragnea este fostul deputat Daniel Geantă. Acesta a fost numit președinte peste Administrarea Activelor Statului. După ruperea PDL, Geantă s-a alăturat PMP și i-a făcut campanie Elenei Udrea. Apoi, a trecut la UNPR și, într-un final, s-a înrolat în PSD. N-a stat cu mâinile în sân, ci s-a implicat activ în campania pentru alegerile locale a lui Gabriel Mutu, actualul edil al sectorului 6. Un alt fost deputat PDL-ist care a beneficiat de bunăvoința lui Grindeanu este Vicențiu Mircea Irimie. Acesta a trecut la ALDE, iar mai nou este secretar de stat la Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social. Un alt fost senator PDL, Marian Iulian Rasaliu, a fost numit prefect de Brașov. Și fostul lider PDL Suceava Eugen Constantin Uricec a ajuns bine. Acesta este secretar de stat la Ministerul Mediului. Iar copilul de mingi al lui Gabriel Oprea și al lui Neculai Onțanu, fostul lider al tinerilor din UNPR Cezar Stancu, a fost numit în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, pentru un mandat de patru ani, printr-o decizie a lui Sorin Grindeanu. Stancu a fost răsplătit în acest fel pentru efortul său de a pleca din UNPR, înainte de fuziunea cu PMP, cu o mare parte din organizația de tineret pe care o conducea și pe care a înregimentat-o, ulterior, cu acte în regulă în TSD.
Nurii Alexandrei Dobre, mutați de la Interne la Sectorul 4
 Pupila fostului ministru de Interne Gabriel Oprea a fost și ea  recuperată de PSD și propulsată într-o funcție de director la o instituție de stat. După ce a părăsit postul de consilier al șefului MAI, Alexandra Dobre n-a stat prea mult pe tușă. Ea este directorul Centrului Cultural European pentru ­UNESCO „Nicolae Bălcescu“ (CCEUNB), aflat în subordinea Primăriei Sectorului 4, unde taie și spânzură după bunul său plac, în așa fel încât scandalurile din instituție se țin scai de tânăra politiciană. Dobre a ajuns celebră pentru că la doar 23 de ani, în primăvara anului 2015, grație talentului și experienței, devenea consiliera ministrului de Interne Gabriel Oprea, fiind transferată de la Senat, unde ocupa postul de „Senior Advisor“.(din Cotidianul)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu