candid Stoica

candid Stoica

joi, 1 decembrie 2016

COMUNICAT DE PRESA
  
UNITER – UNIUNEA TEATRALA DIN ROMANIA isi exprima profunda ingrijorare in legatura cu grava escaladare a situatiei conflictuale din Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov. Un teatru cu traditie, un teatru iubit de public, un teatru care a sustinut ani de zile un festival de valoare, un loc pretuit de artistii scenei romanesti si nu numai.

Pornit in urma cu un an, ca un conflict al managerului de atunci (manager care a demisionat ulterior) cu Primaria din Brasov, ca urmare a sesizarii unor nereguli in functionarea legaturii dintre cele doua institutii, continuat, apoi, prin sesizarile si protestele pe care actori si angajati ai teatrului le-au facut in legatura cu ceea ce ei au apreciat ca fiind nereguli (inclusiv in organizarea concursului pentru ocuparea functiei de manager), conflictul a capatat astazi o forma nemaiintalnita care a dus la divizarea si polarizarea trupei si a celorlalti angajati.

Situatia conflictuala a culminat, in aceasta saptamana, cu luarea unei decizii extreme din partea conducerii interimare a Teatrului „Sica Alexandrescu” (conducere numita in functie, in urma cu o luna, de catre Primaria Brasov prin desemnarea ca manager a unei persoane din partea Sindicatului Teatrului) si anume, desfacerea – prin fortarea limitelor legii – a contractului de munca a trei angajati: doi dintre cei mai valorosi si premiati actori ai trupei, Maria Garbovan si Marius Cordos, precum si a contabilei sefe Mariana Hudisteanu, profesionist de necontestat.

In urma cu doua saptamani, cand inca nu se ajunsese la o astfel de situatie, am adresat o scrisoare Primarului Municipiului Brasov, cu propunerea de a gasi, impreuna, solutii profesioniste si eficiente pentru detensionarea si deblocarea acestei stari. Propunerea noastra a fost, din pacate, ignorata.
In acest moment, fara precedent, reiteram propunerea noastra catre Primaria Brasov de a media impreuna conflictul de la Teatrul „Sica Alexandrescu”.

Totodata, sustinem organizarea, cat mai repede cu putinta, a unui concurs pregatit temeinic care sa aibe ca rezultat aducerea la conducerea institutiei a unui manager profesionist, pe masura valorii teatrului.

 
UNITER
30 noiembrie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu